top of page

Veel gestelde vragen

Mocht jouw vraag er niet tussen staan, neem dan contact op

met de pontwachter via het contactformulier

 • Wat als het weer tegen zit?
  Als het harder gaat waaien dan Beaufort 4, dan kun je kosteloos annuleren of omboeken. Regen of temperaturen boven de 15 graden is geen reden voor restitutie. Wind is dat wel. Als de wind tegen BF 3 aan zit zullen wij actief adviseren een lichte route te nemen. Het kan alsnog een prachtige trip worden als je er rekening mee houdt en in de luwte blijft varen.
 • Wat als het echt stevig gaat waaien?
  Boven BF 4 kun je kostenloos annuleren. Boven BF 5 krijgt iedereen restitutie en kunnen ook de meest ervaren suppers niet meer afvaren. Hier komt niemand meer tegenop.
 • Wat als er opeens onweer los barst?
  Als dit al voorspeld is zullen wij alle afvaarten kosteloos annuleren voor die dag. Maar het weer kan raar doen, ook in de zomer. Neem contact met ons op via het nummer op je uitrusting. Wij nemen ook contact met jullie op indien nodig. We bellen je en geven je instructie over hoe je jezelf en je gezelschap veilig kan houden onder de omstandigheden. We komen je meteen met de motorboot ophalen en deze retrieve-missie is kosteloos.
 • Wat als we verdwaald raken?
  Het is verplicht een route te kiezen bij de reservering. Wij geven een kaart mee en de route is in het veld met kleurcodes aangegeven. Van de route afwijken is echt niet verstandig! Gaat het alsnog mis dan komen we je met een motorboot uit het veld ophalen. Je kunt hiervoor het bellen dat op je uitrusting staat. Deze service gaat ten laste van de borg die je hebt betaald. Het kan een tijdje ( tot een uur) duren voordat we ter plaatse zijn om je op te halen. We hebben de hoop dat we je wel op weg weten te helpen als je contact opneemt en een locatie-pin stuurt. Meestal weten we je van afstand wel weer op de route te krijgen. Als het ons veel tijd en moeite kost om je op weg te helpen en het helder is dat je de route niet hebt aangehouden, zullen we dit in mindering brengen op je borg. In principe moet het mogelijk zijn om een ontspannen tocht te maken en niet te verdwalen als je trouw blijft aan de route die je hebt gekozen.
 • Wat als er echt een probleem is, een medisch noodgeval?
  Waar je je ook in Nederland bevind, in dat geval 112. Daarnaast kun je ons bellen via het nummer op de plank. Dan leggen wij onmiddellijk de pont uit de vaart en varen wij in de motorboot meteen naar jullie toe om assistentie te verlenen. Als er sprake is van een medisch noodgeval zullen wij altijd 112 inschakelen. Ook als je dat nog niet zelf hebt gedaan. Als het wel meevalt, de patient is nog bij bewustzijn en de situatie is vervelend maar niet levensbedreigend, dan kun je alsnog ons nummer bellen, dan komen we je ophalen.
 • Kan ik mensen meenemen die fysiek niet fit zijn? Of kleine kinderen?
  Eigenlijk niet. Volwassenen moeten fysiek gezond en mobiel zijn voor een ISX. Ook als je een dubbele sup huurt, is deze nog niet geschikt voor iemand die niet fysiek zelfredzaam is en kan zwemmen. Voor kinderen jonger dan 3 jaar is deze trip ook geen optie. Kinderen die al zwemdiploma A hebben en niet bang zijn voor water kunnen mee als ze een zwemvestje aan hebben. Wij hebben, zo lang de voorraad strekt, zwemvestjes in verschillende maten kosteloos beschikbaar. Jonge kinderen neem je mee op je eigen pank, op de punt. Daar kunnen ze lekker spelen en daar kun je ze in de gaten houden. Alle kinderen die niet voorzien zijn van zwemdiploma A minimaal moeten een zwemvestje aan. Het meenemen van kinderen en de verantwoordelijkheid er voor blijft 100% aan de ouders en/of begeleiders.
 • Kan ik mijn hond meenemen?
  Nee. Ongeacht hoe braaf of goed getraind je hond is, de sup is niet geschikt voor honden en het Ilperveld is niet toegankelijk voor honden.
 • Wat als ik het halverwege de tocht het gewoon niet meer leuk vindt en naar huis wil?
  Wij hopen dat met alle info die wij geven het helder is dat je een avontuur aangaat en dat je wel een beetje een doorzetters-menthaliteit moet hebben om dit te doen. Als dat alsnog niet helder is geworden blijft het mogelijk om een retrieve-missie te activeren. Dan gaan wij iemand regelen die jou met een motorboot op komt halen uit het Ilperveld. Dat kan een tijdje duren ( een uur tot 1,5 uur) voordat we ter plaatse zijn. Deze actie komt volledig ten laste van je borg.
 • Wat als ik opeens andere plannen heb voor die dag?
  Tot 72 uur voor afvaart kan je kostenloos annuleren. Daarna niet meer. Dan betaal je het volle bedrag tenzij er uitzonderlijke situaties zijn of het weer in een situatie komt dat kostenloos annuleren van toepassing is.
 • Hoeveel borg wordt er ingehouden als ik wordt opgehaald met de motorboot buiten een noodsituatie?
  Minimaal € 50,- Afhankelijk van de situatie kan het oplopen tot het volledige borgbedrag.
bottom of page