top of page

Routes en Weer

Om fijn te kunnen suppen op het Ilperveld moet het weer wel mee zitten. Bij harde wind is het niet meer te doen, zelfs voor een ervaren supper.

 Kleurcodes 

De kleurcode geeft aan of de afvaarten die dag doorgaan of dat ons annuleringsbeleid van toepassing is.
Heerlijk supweer | kosteloos annuleren is binnen 48 niet meer mogelijk
Er staat een briesje, geadviseerd wordt om de lichtere route  te varen | kosteloos annuleren is binnen 48 niet meer mogelijk
Het waait stevig. Als je niet ervaren of topfit bent is het fijner om je reservering te verplaatsen. Als je wilt mag je afvaren | Kosteloos annuleren of omboeken is van toepassing
Het is aan het spoken op het Ilpverveld. alle tochten worden geannuleerd en niemand mag nog uitvaren | Alle boekingen worden kosteloos teruggestort.

 Weer vandaag:         

Er zijn verschillende routes met opties voor zowel ervaren suppers als mensen die dit voor het eerst doen. Er zijn zwemvestjes voor niet optimaal zwemvaardige kinderen (vanaf 4 jaar) beschikbaar. De FAQ geeft inzicht over hoe we omgaan met onverwachtte omstandigheden. De weerkaart maakt helder of het ideaal weer is om te suppen de komende dagen.
Als het te hard gaat waaien is omboeken of annuleren kostenloos.

 SUP Xpeditie routes 

Ilper SUP Xpeditie routes voor beginnende suppers
 Beginner 
Minimaal 2 uur
Voor beginners en gezinnen met kinderen
Een rondje Ilperveld met tijd om te pauzeren en te gaan zwemmen in de grotere waterpartijen.
Ilper SUP Xpeditie routes voor gevorderde suppers
 Gevorderde 
Minimaal 2,5 uur
Voor mensen met ervaring
Je gaat wat dieper het Ilperveld op, langs een paar bijzondere stukken moerasbos. Er zijn minder pauze-plaatsen, maar je hebt tijd om tussendoor op je plank uit te rusten.
Ilper SUP Xpeditie routes voor Expert suppers, nog in ontwikkeling
 Expert ( in ontwikkeling ) 
Hele dag
Voor vergevorderde suppers
Deze route is voor de gevorderde supper en neemt de hele dag in beslag. De route kan in 2 uur volbracht worden zonder pauzes.
De rust en de ruimte van het Ilperveld. Ilper SUP Xpeditie. Veerpont Ilpendam-landsmeer.

 Het Ilperveld 

Het Ilperveld is een uniek natuurgebied vlak onder de rook van Amsterdam. Het is een veenweidegebied waar je zelfs nog stukken moerasbos vind. Door de vele overstromingen van de Zuiderzee in het verleden is de grond hier nog zilt (zout-achtig). Dat zorgt voor een unieke vegetatie waar ook weer bijzondere dieren op af komen. Er is in de winter 20/21 zelfs een jonge zee-arend gespot!

Het pontje is een soort poort tot het Ilperveld. Vanaf de drukke provinciale weg en het gezellige dorp kom je ineens in een wereld waar de planten en dieren voorang hebben over mensen. Dat merk je meteen.
bottom of page